JÄVLA VÄRLD

Detta är en aggressiv, bitter och ytterst kritisk blogg som granskar all världens jävelskap - särskilt förtryck som riktas mot barn, kvinnor och hbt-personer. Humor och kärlek kan förekomma. Syfte: röra om i grytan!

Malala Yousafzai

Kategori:Förtryck mot barn

Vi kan börja stort - och absurt.

Malala Yousafzai blir alltså skjuten i huvudet av en galen taliban, när hon åker skolbuss. Tydligen så tycker inte talibaner att det är okej att flickor går i skolan. Av någon sjuk jävla anledning. Är det för att dom skäggiga tomtarna tror att dom är bättre och mer värda än kvinnor? Jag har ingen aning. Jag förstår fortfarande inte varför män vill förtrycka kvinnor.
Men, iallafall.
När en flicka blir skjuten i huvudet av en man (och terrorist) för att hon förespråkar lika rättigheter för pojkar och flickor, då har det helt enkelt gått för långt. Samtidigt som att det är "bra" att hon blev skjuten i huvudet (eftersom det tydligen måste gå så långt för att folk ska fatta någonting) så är det ju helt vidrigt.

Malala Yousafzai är en förebild för oss alla och representerar en generation som sakta men säkert bryter sig loss från det globala kvinnoförtrycket. Jag är stolt. Hon är grym. 
 


Kommentera inlägget här: